Cum alegem dimensiunea lamelelor de lemn?

PantherMedia A7395149Pentru ca jaluzelele dumneavoastra sa arate echilibrat fata de restul incaperii, trebuie aleasa dimensiunea cea mai potrivita a lamelelor, iar pentru aceasta, inainte de a va stabili o anumita dimensiune, trebuie sa luati in primul rand in considerare dimensiunea camerei, si mai cu seama dimensiunea ferestrelor pentru care achizitionati aceste jaluzele.

De regula, ferestrele mari cer jaluzele cu lamele mari, pentru a compensa dimensiunea ferestrei. Cu alte cuvinte, un numar mare de lamele inguste, ar crea o iluzie optica ce va supradimensiona marimea ferestrei. In plus, o zona cu trafic intens, va avea mult praf in suspensie, si din acest motiv, un numar  mai mare lamele este mai dificil de curatat.

Jaluzelele cu lamele inguste pot conferi un aspect prea plin si prea aglomerat, iar pentru o camera cu multa mobila, acest aspect poate fi putin prea obositor.

Specialistii recomanda folosirea unor jaluzele cu lamelele inguste la ferestrele amplasate in spatii aerisite, mobilate minimalist, pentru ferestre de dimensiuni mici, pentru zone in care variatia din aproape in aproape a cantitatii de lumina este neaparat necesara (cum sunt zonele de birouri amplasate la etajele superioare, sau ferestre inguste de fatada), dar si pentru zonele in care se doreste permiterea luminii , fara sa existe posibilitatea ca activitatea din interior sa fie vizibila din afara.

Pentru ferestrele caselor de vacanta, de exemplu, moda jaluzelelor din lamele inguste, care si in pozitia inchisa lasa un spatiu intre lamele este de asemenea o solutie moderna si eleganta, mai ales pentru ferestrele cu latime foarte mare (de cel putin jumatate din latimea peretelui).