Eleganta oferita de jaluzelele de lemn

Jaluzelele interioare de lemn reprezintă alegerea ideala atunci când se caută echilibrul între controlul luminii şi decorarea spaţiului casei. În plus, jaluzelele de lemn sunt un produs natural, uşor de întreţinut de cele mai multe ori fara a apela la substanţe toxice sau detergenţi.

În ceea ce priveşte adaptarea jaluzelelor la designul interior al casei, jaluzelele de lemn sunt o alegere buna pentru că se asorteaza perfect atât unui ambient clasic, cât şi unui ambient modern, romantic sau boem. În plus, gama variată de culori naturale şi esenţe de lemn reprezinta un avantaj în alegerea unui model care să se potrivească cu designul locuinţei dar şi cu gusturile în privinţa soluţiilor de control al luminii soarelui în spaţiul intim. Alegerea gamei şi nuanţelor jaluzelelor vor oferi eleganta si distinctie locuintei dumneavoastra. Departe de a fi doar pur decorative, ele asigura si o protecţia solară eficienta garantată de materialul natural şi de propietăţile acestuia. Lemnul va păstra un ambient răcoros în timpul verii, în timp ce iarna va crea un spaţiu cald şi plăcut.

Detaliile tehnice ale jaluzelelor de lemn se referă strict la modul de acţionare şi la descrierea lamelelor componente: dimensiuni şi esenţe. Acţionarea jaluzelelor de lemn poate fi una manuală- mecanizată, cât şi electrică. Acţionarea manuală a lamelor se realizează cu ajutorul unui cordon care acţionează lamelele orizontale pentru a se întoarce, la fel ca şi în cazul celorlalte tipuri de jaluzele. În ceea ce priveşte acţionarea electrică, aceasta presupune acţionarea, prin intermediul telecomenzii,a unui motor, de cele mai multe ori integrat garnisei.

Lamele componente sunt distribuite orizontal şi sunt disponibile, în general între 50 mm şi 25 mm, în completarea acestor mărimi s-ar adăuga esenţa materialul din care sunt confecţionate, mai exact tipul de lemn ales. Proporţiile alese trebuie să se potrivescă lemnului ales şi design-ului spaţiului ales.

Esenţele de lemn disponibile pentru jaluzele sunt cele de cireş, mahon, fag, nuc sau stejar. Aceste opţiuni furnizeaza culori naturale ale lemnului, dar există şi versiuni de game de culori industriale: alb, negru, galben etc. Avantajul jaluzelelor de lemn îl reprezinta în ultima instanţa şi adaptabilitatea materialul, care suporta transformarea şi modificarea culorii dupa gustul persoanelor care o achiziţionează.