Esentele de lemn cele mai potrivite pentru casa dumneavoastra

PantherMedia A7395149Jaluzelele de lemn reprezinta un articol deosebit care decoreaza locuinta, ca atare, atunci cand le alegem trebuie sa avem in vedere ca aceste jaluzele nu se schimba in functie de anotimp sau de alte opinii de moment. Ele sunt o investitie si vor ramane neschimbate o perioada destul de mare de timp. Din acest motiv, atunci cand decidem culoarea, este ideal ca el sa se asorteze cu parchetul si mobila, cel putin ca si nuanta daca nu si ca esenta de lemn.

Este greu de crezut ca veti reusi sa decorati cu gust o camera in care parchetul este din cires, mobila de nuc si sa zicem jaluzelele de bambus. Daca apelati la o firma specializata in decoratiuni interioare, veti constata ca sunt primele alegeri pe care le fac , structurand unitar usa, tamplaria ferestrelor, parchetul si mobila. In acest fel nu se vor crea discrepante vizuale va dobandi un aspect relaxant.

Dintre esentele pe care vi le propunem aici veti gasi ciresul, un lemn de culoare roz-brun care se inchide prin slefuire, avand un aspect neted placut, cu stralucire frumoasa asemanatoare artarului, perfect pentru realizarea unor ansambluri luminoase, vesele, potrivite atat pentru vara cat si pentru anotimpurile reci, usor de asortat decorului atat cel interior cat si exterior.

Mahonul este un lemn dur, rafinat si decorativ, se lustruieste si capata o finete deosebita, o cvasi-transparenta interesanta, pare matasos, se intretine usor si are o culoare neutra care permite incadrarea in aproape orice tip de interior.

Fagul are lemnul de culoare gri-deschis, este usor de prelucrat, necesita insa mai multa atentie la protejarea lui impotriva umiditatii. Este decorativ si interesant atat fagul alb cat si cel rosu, care este mai dur si mai dens.

Stejarul este foarte cautat datorita multiplelor sale intrebuintari. Lemnul sau are o culoare alb-galbuie cu inflexiuni maro. Este un lemn deosebit de rezistent si aspectuos.

Jaluzelele realizate din bambus transforma interiorul intr-un spatiu primitor si cald, interesant prin jocul de lumini pe care il permit si prin culoarea deosebita pe care o au.